badana boya

Boya Badana ve Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Herkes oturduğu evin güzel ve şık durmasını ister. Oturduğu eve boya badana yapmak, evin şık ve güzel durmasının yanı sıra evin, sağlamlaşmasına da etki eder. Çünkü boya, koruyucu bir özeliğe sahiptir. Ve boyasız evler çürümeye yüz tutar. İşte boya badana nasıl yapılır, Renk seçimi nasıl olmalı gibi sorular için, muhteşem detaylar bu yazıda.

Boya Badana Dekorasyonu İçin Gerekli Malzemeler

Dekorasyonun en göz alıcı bölümünü oluşturan boya badana uygulaması için, birden çok malzeme gereklidir. Gerekli boya malzemeleri şunlardır.

Rulo: Boya malzemeleri arasında en önemli olanıdır. Rulo sayesinde boya rahatlıkla duvara taşınır ve rahat bir şekilde duvara boya sürülür.

Kestirme Fırçası: Genelde boya dekorasyon uygulamasına noktayı koyan malzemelerdendir. Rulonun giremediği kısımlara, süpürgeliklerin üstüne ve tavan diplerinde kullanılır.

Robot Fırçası: Kestirme fırçası olarak da bilinse de, oynar başlıklı ve açılara göre ayarlanması kestirme fırçasından daha özel kılar. sırıkların ucuna takılır ve yüksek tavan dipleri için daha çok kullanılır.

Sırık: Yüksek yerler için kullanılır ve genellikle en çok kullanılan malzemedir. Sırığın ucunda bulunan kıvrımlar, rulonun takılmasını kolaylaştırır.

Ispatula: Boya badana dekorasyonunda en önemli malzemelerdendir. Genellikle boya badana uygulaması öncesinde duvarlarda bulunan çapaklar ve kabarıklar için kullanılır.

Boya Izgarası: Boya ızgarası, kutudan rulo ile boya alınırken boyanın dökülme olasılığını azaltır.

Maske Bant: Maske bandı, aynı duvarın iki farklı renge boyanması gibi durumlarda kullanılır. İki farklı renk arasında çizgi vazifesi görür. Ayrıca duvardan geri sökülürken, rahat ve kolay bir şekilde sökülür.

 Boya Badana Öncesi Hazırlık

boya badana

Oturduğunuz evin içini boyamaya karar verdiyseniz, ilk önce; duvarı veya tavanı, boya uygulama aşamasına hazır hale getirmeniz gerekir. Eğer eviniz sıfır inşaat ise ilk önce, duvarlarda ki çapakların rasva ile kazılması gerekir. Ancak evin iç dekoru alçı ise, çapaklar için rasva yerine zımpara kullanılmalıdır. Evin içine seramik düşenmişse, süpürgeliklerin üstüne iyice rasva yapılmalı. Çünkü boya badana dekorun en güzel halini gösteren alt kestirmelerdir. Yani süpürgeliklerin üstü.

Boya Badanada Astar

Silikonlu Astar1

Duvarlardaki çapaklar temizlendikten sonra, duvarlara bir kat astar uygulanır. Astar, duvarların daha fazla boya emmesini engellemekle birlikte duvarın iki üç kat boyayla kapanmasını sağlar.

Astar seçimi ise yine, duvarlarınızın alçı mı, sıva mı? olmasına göre değişir. Eğer duvarlar alçı ise alçı astarı uygulanmalıdır. Çünkü alçı astarı, duvardaki tozların duvara yapışmasını sağlamakta ve kısa süre içinde dökülmesini engellemektedir. Sarımsı bir rengi var ve duvar üstünde ince bir kabuk görünümü verir. Sıva duvarlar için ise normal beyaz astar uygulanır.

Boya Badana Uygulamasında Renk Seçimi ve Önemi

Boya badana uygulaması, duvarların daha canlı ve şık bir görünüme sahip olmasını sağlar. En önemli ev, ofis ve işyeri dekorasyonlarındandır. Evler için şıklığın sembolü olan boya uygulamasında renk seçimi çok önemli bir yere sahiptir.

Evin içini boya yapmaya karar verdikten sonra ikinci karar hemen renk seçimi olmalıdır. Evinizin iç duvarları ve tavanı alçaksa, açık tonlardaki renkler tercih edilmelidir. Çünkü, alçak duvarlı ve küçük metrekareli alanlara sahip evlerin ferah olmasını sağlar. Aksi taktirde bu tür özellikte ki evler için kapalı tonlu renkler kullanılırsa, evin içini karanlık bir ortama çevirir ve psikolojimken içinizi daraltır.

 Boya Badana Dekorasyonu Hangi Sıklıkla Uygulanmalı?

Boya badana, dekorasyonun önemli bir parçasıdır. Boya yapma sıklığı kullandığınız boyaya göre değişir. örneğin iç cephe boyaları 5 yıl, dış cephe boyaları 3 yılda bir yapılmalıdır. Tabi bu evin kullanış biçimine göre de değişebilir.

Nemli bir bölgede ikamet ediyorsanız, 3 yılda bir evinizi boyatmalısınız. Çünkü boya, şık bir dekorasyon malzemesi olarak bilinse de asıl görevi binayı korumaktır. Kısacası; koruyucu bir malzemedir. Bundan dolayı da evinizin boya ihtiyacını sık sık karşılayınız. aksi taktirde evin içinde ve dışında daha fazla çatlamalar ve dökülmeler yaşanır. Bu da daha fazla maliyete neden olur.

Samsun söve fabrikası, samsun boya firması, samsun söve üreticisi, silikonlu dış cephe boyası, samsun mantolama firması, mantolama üreticisi, Samsun Mantolama ustası, mantolama fiyatı, mantolama hesaplama, bina dış cephe kaplama, bina dış cephe mantolama fiyatı, bina dış cephe mantolama hesaplama, tavan boyası fiyatı, mantolama malzemesi, söve kaplama, dış cephe mantolama fiyat hesaplama, söve için tutkal, boya için tutkal, tutkal, su bazlı boya, Samsun tutkal imalat, su bazlı silikonlu boya, boya hammadde, Samsun, Karadeniz

Etiketler: